Let's rethink everything

Evenementen

 

EVENEMENTEN

 
Back to All Events

Multilingual Amsterdam: Onderwijsongelijkheid in meertalig Amsterdam #3

  • Pakhuis de Zwijger 181 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

Amsterdam heeft 180 verschillende nationaliteiten en ruim de helft van de schoolkinderen heeft een andere taal als moedertaal. Maar de meeste van deze talen zijn uitgesloten van school; er is sprake van een grote rijkdom in onze stad die we verwaarlozen. Amsterdam huisvest een enorm aanbod aan weekendscholen, variërend in taal- en cultuuronderwijs. Welke diensten bieden weekendscholen en welke functie vervullen ze voor verschillende gemeenschappen in de stad? Dit programma onderzoekt weekendscholen die onderwijs in (moeder) talen bieden. Wat zijn uitdagingen, overeenkomsten en verschillen? Wat moet er veranderen, waarom en hoe?

Earlier Event: November 23
Export Arms, Import Refugees
Later Event: February 21
Empowering Architecture