Let's rethink everything

Evenementen

 

EVENEMENTEN

 
Back to All Events

Multilingual Amsterdam: Onderwijsongelijkheid in Meertalig Amsterdam #2

  • Pakhuis de Zwijger 179 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

Amsterdam telt zo’n 180 verschillende nationaliteiten. Meer dan de helft van de Amsterdamse schoolkinderen spreekt een andere taal naast het Nederlands en het is geen uitzondering als er 10 of meer talen in een klas worden gesproken. Hoe gaan we om met deze meertaligheid in het onderwijs? Onderzoek na onderzoek toont aan dat kinderen beter en sneller de schooltaal leren als ze onderwijs krijgen in hun eigen taal. Ze presteren beter in de schoolvakken en vallen minder vaker uit. Toch blijven beleidsmakers, leerkrachten - maar ook veel ouders zelf - zich verzetten tegen onderwijs dat ruimte biedt voor de thuistalen van de leerlingen. Deze tweede bijeenkomst van de serie Meertalig Amsterdam gaat over emoties in de discussie over meertaligheid in het onderwijs. Met Ellen-Rose Kambel, Glenn Helberg, Maria Stock, Rasit Elibol, Jakhini Bisselink, Simion Blom, Valeria Pierdominici en Elma Blom.