Let's rethink everything

Evenementen

 

EVENEMENTEN

 
Back to All Events

Rethink Nieuw Amsterdam

  • Pakhuis de Zwijger (map)

Wat is het verband tussen urban planning, kapitalisme, globalisatie, de Nederlandse identiteit en slavernij?

Rethink onderzoekt het gedeelde verleden van Amsterdam en New York. We maken een reis door de tijd en bekijken door de ogen van de historische figuren Jaques de Munsee, Sojourner Truth en Peter Stuyvesant de relatie tussen Amsterdam en New York. Wat is het verband tussen urban planning, kapitalisme, globalisatie, de Nederlandse identiteit en slavernij? Welke stempel heeft Nederland in de Gouden Eeuw op de grootste stad van Amerika gedrukt en vice versa? En welke sporen van slavernij zien we nu nog terug in deze steden? We maken een reis door de te tijd met verhalen, video's en een goodie bag om mee naar huis te nemen.